Избор на тип захранване

Най-подценявана e темата за избора на батерии. Често хората не се замислят за този фактор и купуват най-евтините батерии, като разбира се, това е най-грешното решение. Има много фактори, които трябва да бъдат взети предвид при избора на батерии – климата (температура, влага, т.н.), материалите, от който са изработени, капацитет и много други.

Най-важното условие е типът на батериите – това е ключово за осигуряване на оптималната работа на фотокапаните. Съветът ни e абсолютно никога да не купувате обикновени батерии. За да осигурите продължителна и стабилна работа на ловните камери и електронните хранилки Ви съветваме да вземете качествени батерии с голям капацитет (ток).

Обикновени батериибатерии са онези, които се продават масово, най-често те са изработени от цинко-въглеродни съединения. Имат много лоши характеристики, особено при ниски температури, капацитетът им при минусови температури пада рязко и практически са неприложими за ловните камери и за хранилките. Изтощават се много по-бързо от алкалните. Поради този факт, трябва да бъдат подменяни значително по-често, а това води както до замърсяване на природата, така и до по-голям разход на средства за броя изразходени батерии. www.spyboar.com заема твърда позиция за опазването на околната среда, като апелира да се използват презареждащи се батерии.

Алкални батерииалкални батерии – определено това е по-добрият вариант в срaвнение с обикновените. При закупуване, напрежението на алкалните батерии е повишено. Aко например батерията е с напрежение 1.5 V, то при закупуване това напрежение е 1,6 V. След като изминат няколко седмици от инсталирането започва стабилно намаляване на мощността. Това се забелязва особено когато проверявате снимките си. Oтностно нощните снимки, първите няколко са отлични, инфрачервената подсветка или светкавица е осветила добре мястото, но забелязвате, че снимките към края не са така добре осветени, дори тъмни. Това означава само едно – батериите губят силата си, а това води до отслабване на обхвата на инфрачервената подсветка и заниженото качество на снимките. С няколко думи, фотокапанът не се намира в оптималния режим на работа. При минусови температури алкалните батерии се справят доста по-добре от обикновените, но все още може да се каже, че и тези батерии не са най-добрият вариант, защото при минусови температури губят половината от своя капацитет.

В заключение, алкалните батерии са определено по-добри в сравнение с обикновените батерии. Ако използвате фотокапан при благоприятен климат, т.е. температурите варират от – 2 до 45 градуса тези батерии напълно биха свършили работа. Задължително трябва да се спомене, че в студено време мощността, която предоставят е нестабилна и не работят добре при много ниски температури. Хората, които искат да използват фотокапаните си при ниски температури и са загрижени за опазването на околната среда, избират акумулатори.

Акумулаторитеакумулатор които предлагаме може да разгледате в секцията аксесоари. Най-широко разпространение са получили оловните акумулатори, благодарение на високата си надеждност и ниска цена. Основното им преимущество се явява стабилността на напрежението им при изменение на товарния ток и температурата. Друго предимство е многократната възможност за презареждане, т.е имат голям живот. Spyboar застава твърдо зад използването на акумулатори при електронните хранилки, защото товарния ток, особено при електронната хранилка за големи съдове, на моменти достига до 2 ампера, което означава че ако използвате батерии, те ще се разредят бързо. Използването на акумулатори при фотокапаните също е възможно, тъй като всеки фотокапан е снабден с допълнителен извод за това.

Недостатък на оловните акумулатори е процесът на саморазреждане, което е около 1% от номиналния капацитет дневно, ето защо те трябва да се дозареждат редовно (на всеки 6-8 седмици), дори ако не са били използвани.

Презареждаеми батерии презареждаеми батерии Spyboar застава твърдо зад използването на презареждаеми батерии, поради три основни причини. Първо – презареждат се, така спестявате пари и отпада нуждата за покупка на нови всеки път когато са изтощени. Второ – опазвате околната среда, по-малката употреба на батерии води до по-малко изхвърлени такива. Трето, те имат добри показатели при минусови температури. Най-популярни от презареждаемите са желязно-никеловите, кадмиево-никеловите, никел-метал-хидритните, като последните са с най-добри технически показатели. Предимствата на желязно-никеловите батерии в сравнение с оловните са по-дълъг срок на експлоатация и по-голяма дълготрайност, нечувствителност към механични и електрични претоварвания, не е необходимо дозареждане.

Недостатъците са по-висока цена, по-малко напрежение на елемент (около 1,2V) и по-малък коефициент на полезно действие. Spyboar насърчава използването на акумулаторни батерии, като се стреми да поддържа възможно най-ниски цени за този тип батерии. Тези батерии са идеални при употребата им в цифровите фотокапани.

Забележка: Специално при камерите с MMS функции е препоръчително използването на оловни акумулатори.
www.spyboar.com

кликни за връзка с нас

Skype Статус
Затвори