Често задавани въпроси

Получих си камерата, но тя не работи?
Вероятно сте поръчали камера без батерии или акумулатор и затова е необходимо първо да я захраните.
Друг възможен проблем е да не е поставена SD карта в камерата. Голяма част от камeрите, които предлагаме не работят без SD карта памет.

Смених SD картата и камерата не работи?
Най-вероятно картата не е форматирана. Най-важното нещо при поставяне или смяна на картата е тя да бъде форматирана веднъж на самата ловна камера и втори път на компютър. Всеки фотокапан има опция в менюто за форматиране на карта памет. Това е първото нещо, което трябва да направите преди да започнете работа с устройството.

Защо снимките при нощен режим са много тъмни?
Навярно батериите трябва да бъдат заменени. Поглеждайте винаги индикатора за батерии, тъй като той дава информация за състоянието им. Колкото по-слаби са батериите, толкова по-тъмна ще е снимката. Слабите батерии също намалят обхвата на действие на фотокапана.

Как да прегледам снимките от ловна камера, която няма вграден дисплей?
Най-лесният начин е да ги прегледате на компютър, като за целта всяка камера е снабдена с кабел за връзка с компютър. Ако желаете да ги прегледате на място без да ги запаметявате, начините са два.
Използвайте телефона си, който най-вероятно е снабден с mini SD слот за карта. Някой модели телефони използват нестандартни карти памет и този вариант не е подходящ. Важно е да се отбележи, че за да гледате снимки на телефона е нужно да сте закупили мини карта памет с адаптер. Този адаптер е необходим за да може мини картата да се постави във фотокапана. Погледнете снимката по-долу за по-голяма яснота.


Използвайте цифров фотоапарат, като поставите картата и прегледате снимките на дислея на фотоапарата.

Стартирах камерата, но не изпрща MMS (мултимедиино съобщение) нито на телефона нито на електронната ми поща. Какво да направя ?
Пъро: Проверете дали сте премахнали PIN кода на SIM картата. Премахнето го като поставите SIM картата в мобилен телефон и в съответното меню за настройки го изключвате.
Второ: Трябва да въведете правилните MMS настройки на мобилния оператор в ловната камера с MMS функции. ММS настройките за всяка камера се въвеждат по различен начин. Различните мобилни оператори имат различни MMS настройки. За повече информация относно специфичните MMS настройки се свържете с нас.

Трето: Проверете дали мобилният телефон, на който желаете да получавате MMS е конфигуриран. Най-лесно става като изпратите ММS от друг телефон до номера, на който желаете да получавате MMS съобщенията от ловната камера. Ако след изпращането не получите MMS, то телефонът, който приема не е конфигуриран правилно. За да бъде конфигуриран трябва да се обадите на съответния мобилен оператор и да помолите да Ви бъдат изпратени автоматични MMS настройки за съответния телефон. След като Ви бъдат изпратени, Вие трявба да ги запаметите и задължително да изключите и включите повторно телефона си.
Ако сте изпълнили по-горе написаното – имате конфигуриран телефон, който може да приема MMS съобщения.
Четвърто: Ако не получавате MMS-и към електронната си поща, то проверете SPAM филтъра на съответната електронна поща. Ако и след това не получавате MMS, променете адреса на електронната поща, ако имате друга такава.

Камерата ми изпраща MMS-и няколко дни и след това спира. При проверка установявам, че камерата записва снимките на SD картата, но не ми ги е изпратила като MMS-и. Какво да правя?

Батерията или акумулаторът на камерата се е изтощила, но не напълно. Когато камерата изпраща MMS тя се нуждае от по-голямо количество ток. Ако капацитетът на батерията или акумулаторът е намалял, то камерата изпраща малък брой MMS-и, а след това продължава да работи с остатъка от батерията и записва само в SD картата.

кликни за връзка с нас

Skype Статус
Затвори